Pirmoji pirmokų projekto „Epochų ratu“ diena

Vilniaus Užupio gimnazijoje prasidėjo tradicija tapęs  projektas ,,Epochų ratu“. Šiandien yra pirmoji šio projekto diena, todėl apžvelkime, kaip visiems šių metų pirmokams sekasi dalyvauti projekte!

 1A klasės mokiniai dirba išsibarstę visoje mokykloje. Apklausę grupę, darančią komiksą, sužinojome, jog daugelis jaudinasi dėl idėjų neturėjimo, neaiškių reikalavimų. Kiti mokiniai susidūrė su sunkumais ieškodami informacijos apie saugomus objektus Žemaitijoje. Ne visi labai patenkinti, kadangi ne savo noru pasirinko šią veiklą, tačiau džiaugiasi projektu, nes nėra pamokų. Mokiniai teigia, jog vyrauja chaosas, ir nežino, kaip klasė susitvarkys su iššūkiais.

1B klasės mokiniams, besidomintiems Aukštaitija, sekasi sunkiai, nes, anot jų, tokį projektą daro pirmą kartą. Mokiniai teigia, jog nesupranta daugelio veiklų kriterijų ir reikalavimų. Apklausę vieną grupę sužinojome, jog jų veikla – maršrutas užsienio kalba. Šį projektą grupė turės pristatyti anglų kalba, todėl susiduria su įvairiais iššūkiais. Visgi klasėje yra nemažai pozityvių žmonių, kurie nusiteikę talkinti bendraklasiams! Mokiniai sunerimę dėl nukentėjusių pamokų šio projekto metu, tačiau daugelis mano, kad šis projektas yra įdomi neformalaus ugdymo dalis.

1C klasė džiaugiasi vykstančiu projektu, tačiau sunkiai randa tinkamą informaciją apie Suvalkiją. Mokiniai motyvuoti gerai pasirodyti pristatymo metu, paruošti įdomų ir turiningą pristatymą. Pakalbinę kitą grupę, ruošiančią tautinį kostiumą, sužinojome, kad mokinės jaudinasi dėl laiko stokos. Inspiracija, kaip kurti kostiumą, mokinius aplankė tyrinėjant įvairias nuotraukas. Kiti klasės mokiniai pasisakė, kad džiaugiasi geranoriška auklėtoja, kuri net pasisiūlė padėti karpyti medžiagas.

1D klasės mokiniai ryžtingai tvarkosi su darbais. Apklausus apie Mažąją Lietuvą pateiktis kuriančia grupę mokinės džiaugėsi atsiribojimu nuo kasdienių pamokų. Pakalbinę kitas grupes sužinojome, kad spėjama su sunkumais susidurti ruošiantis šokio pristatymui, kadangi dalis mokinių nenori prisidėti prie šokio mokymosi. Grupė, kurianti komiksą, susidūrė su iššūkiu pasirenkant tinkamą komikso turinį. Gaminančiųjų mokinių grupė nekantriai laukia, kol galės savo patiekalus leisti ragauti kitiems: mokiniai nusiteikę konkuruoti su kitomis klasėmis dėl skaniausių žuvies kukulių titulo!

1E klasės mokiniai tvarkingai pasiskirstę darbus ir  dirba išsijuosę! Kai kurios grupės jaudinasi dėl neaiškių taisyklių, tačiau stengiasi viską suprasti. Dauguma yra patenkinti savo darbais ir džiaugiasi netradicinių pamokų dienomis. Apklausę grupę, darančia knygos puslapius, sužinojome, kad visiems sekasi puikiai, tačiau mokiniai susidūrė su rankų skausmais dėl didelio kiekio braižymo, karpymo. Visi kiti labai džiaugiasi dėl pamokų nebuvimo ir sklandžiai tvarkosi su savais darbais.

Šiandienai tiek. Tai tik pirmoji projekto diena, rytoj viskas gali apsiversti aukštyn kojom!

Komentarai uždrausti.

Sistema: WordPress | Tema: Baskerville 2 | Sukūrė: Anders Noren

Aukštyn ↑