Paskutinė antrokų projekto „Epochų ratu“ diena

Galiausiai atėjo ta ilgai laukta diena – projektų pristatymai. Salėje daug žmonių, laukiančių pristatymų pradžios. Visi mokiniai apsirengę pagal šių metų temą. 

Pirmieji į sceną keliavo 2E klasės mokiniai, kurie pristatymą pradėjo tradicine aukštaitiška sutartine. Tuomet jie papasakojo apie aukštaičių istoriją, architektūrą, tris pagrindines tarmes, kostiumus, amatus. Tuomet mokiniai individualiai pristatė savo veiklas ir viską užbaigė šokiu. Jie puikiai įvykdė savo užduotį.

Toliau pasirodė 2D klasė. Jie pradėjo savo pristatymą nuo pateikties apie Dzūkiją. Pateiktyje buvo aptarta tarmė, krašto istorija ir kultūriniai objektai. Toliau mokiniai pristatė savo veiklas ir klasė savo pristatymą užbaigė komiksu apie Maironio gyvenimą. 

Vėliau į sceną lipo 2B klasės mokiniai. Jie taip pat pradėjo savo pristatymą nuo pateikties. Pirmiausiai itin plačiai papasakota apie Suvalkijos istoriją, kultūrą, paveldą ir tarmę. Mokiniai pristatė individualią veiklą ir užbaigė filmuku apie Vincą Kudirką.

2A klasė antrokai savo pristatymą taip pat pradėjo pateiktimi, ji buvo apie Žemaitijos istoriją, tarmes, drabužius, herbą, gamtos objektus bei įžymius žmones. Antrokai pristatė savo veiklas ir užbaigė pristatymą daina ir šokiu. 

Paskutiniai, bet tikrai ne prasčiausi – 2C! Antrokai savo pristatymą pradėjo pateiktimi apie lietuvininkų žemes – Mažąją Lietuvą. Kaip įprastai buvo papasakota apie Mažosios Lietuvos istoriją, architektūrą, nuolat kintančias tarmes ir kultūrą. Mokiniai pristatė savo veiklas ir užbaigė filmuku apie Darių Steponą. 

Apibendrinant viską peršasi išvada, kad projektas yra labai puikus ir turintis didelę naudą mokiniams. Džiaugiamės, kad ši tradicija tęsiasi jau taip ilgai ir tikimės, kad kiti metai bus dar nuostabesni!

Julija A. ir Goda S., 1E klasė

Komentarai uždrausti.

Sistema: WordPress | Tema: Baskerville 2 | Sukūrė: Anders Noren

Aukštyn ↑