Antroji antrokų projekto „Epochų ratu“ diena

Štai ir atėjo antroji projekto ,,Epochų ratu” diena. Šiandien mokiniai jau nusiteikę kirsti finišo liniją ir greitai grįžti namo. Jie skuba pabaigti savo užduotis, bėgioja koridoriais, girdisi muzika, repetuoja tautinius šokius… Panašiai kaip ir moksleiviai mokytojai siekia gerai ir tikslingai pabaigti darbus, padėdami mokiniams. Visi kaip ir vakar vis dar nusiteikę dirbti ir sužinoti kuo daugiau apie Lietuvos regionus. 

Šiandien nusprendėme aplankyti klases iš kito galo, pirmiausia apsilankėme 2E klasėje. Čia atmosfera buvo rami, bet vis vien darbinga. Daugelis mokinių jau baiginėja savo užduotis. Kalbinome kelias merginas, jos mums pasakojo, kad jų nuomonė apie projektą nuo vakar pasikeitė, nes anksčiau jos manė, kad nespės užbaigti savo darbo, o šiandien jau yra visai arti pabaigos. Jos džiaugiasi, kad galėjo lavinti savo bendradarbiavimo įgūdžius. Vienas iš grupės narių, darančių tautinį kostiumą, sakė, kad darbo dar liko daug, bet jau yra padarę kelis rūbus ir skuba pabaigti projektą. 

Toliau apsilankėme 2D klasėje. Šioje klasėje antrokai taip pat yra jau arti darbų pabaigos. Daugelio nuomonė apie projektą nepasikeitė, bet kai kurie žmonės turėjo atlikti net kelias užduotis, nes buvo netolygiai pasiskirstę darbais. Klasėje buvo šurmulys, visi įnirtingai dirbo. Taip pat mokiniai sužinojo naujų faktų apie Dzūkiją. Mokinys, darantis pateiktį, sakė, kad pateiktis yra jau beveik baigta ir liko tik dizaino sprendimai, taip pat jie dar turi sukurti filmuką.

Užėjome į 2C klasę. Kai kuriose grupėse jau matome rezultatus, bet daugelis dar turi daug darbo. Kai kurioms grupėms darbo liko itin mažai, o kitoms –  viską reikia perdaryti! Pakalbinome grupę, kuri darė komiksą. Jie jau yra jį visą nupiešę, bet jiems reikės dar jį užbaigti su juodo rašalo tušinuku ir spalvomis. Antrokai, darantys pateiktį, yra patenkinti savo atliktu darbu, jie jau padarė skaidres, surinko visą informaciją, padarė žemėlapį. Jiems liko tik padaryti galutinį jo variantą.

Lankėmės 2B klasėje.  Daugelis mokinių jau įpusėję darbą, kai kurie ir baiginėja. Mokiniai apie projektą nedaug ką gali pasakyti. Užkalbinome pateikties grupę, jie mano, jog šiais metais jiems sekasi geriau  nei praeitais. Jie jau padarė daugiau negu pusę darbo, padarė pateiktį, surašė kalbą ir surinko daugelio draugų galutinius darbus. Liko tik pakoreguoti jau turimą kalbą ir darbas bus baigtas!

Paskutinius aplankėme 2A. Šioje klasėje visi vis dar stropiai dirba, nes turi dar daug darbų. Merginos, darančios komiksą, pasakojo mums, kad dar turi daug ką nuveikti. Jos turi komiksą nuspalvinti ir pabaigti dialogą. Kelioms grupėms darbas pirmiau atrodė lengvesnis nei jis iš tikrųjų buvo. Kelios merginos apgailestavo, kad reikėjo rinktis kitą temą. 

Viską apibendrinus galima teigti, kad dauguma mokinių jau yra ties finišo tiesiąja! O ryt pamatysime jų galutinį rezultatą aktų salėje. Tikime, kad projektai pavyko puikūs!

Komentarai uždrausti.

Sistema: WordPress | Tema: Baskerville 2 | Sukūrė: Anders Noren

Aukštyn ↑